Poëzie in Maassluis

Gecategoriseerd | Nieuws

Poëzie in Maassluis

Geplaatst op 19 oktober 2013 door Marijke van Geest

Op 10 oktober j.l. is op initiatief van Jaap van Oostrum de jaarlijkse poëzieavond gehouden in het Witte Kerkje in Maassluis. Het thema van de avond was ‘Samenhang’. Er gaven maar liefst zes dichters uit ons collectief acte de présence om voor te dragen uit eigen werk. Het is leuk dat de belangstelling voor dit evenement ook dit jaar weer toegenomen was. Een speciaal tintje werd aan de avond gegeven door de leerlingen van Margriet Verbeek, die enkele gedichten op muziek gezet hadden en uitvoerden. Voor de dichters was het een bijzondere en zelfs ontroerende ervaring om hun gedichten op die manier terug te horen. De combinatie van taal en muziek verleende een meerwaarde die mooi aansloot op het thema.

Marijke van Geest

Over

Marijke is geboren als laatste kind in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij woonde een deel van haar jeugd in Limburg en Duitsland, waar zij tweetalig opgroeide. Zij is getrouwd en werkzaam als vrijgevestigd eigenaar / therapeut en trainer in haar praktijk voor psychologische zorg en training Geestkracht in ‘s-Gravenzande. Marijke schrijft poëzie sinds haar vijftiende jaar. Haar inspiratie vindt zij in de natuur en in de menselijke levensweg. Haar gedichten komen tot stand door vrije associatie op een enkel woord of beeld. Het schrijven van poëzie is haar manier om haar binnenwereld te vertalen. In 2013 debuteerde zij met haar bundel ‘Geestgrond, poëzie achter de duinen’. In de bundel beschrijft zij vier thema ‘s: Levenswerk, Liefdewerk, Seizoenswerk en Mensenwerk. Haar persoonlijke poëzie is diep doorleefd en gevoelig. In 2016 kwam haar tweede bundel uit onder de titel ‘Gat in de straat’, die opgedragen is aan de ontheemden. De opbrengst van deze bundel komt geheel ten goede aan VluchtelingenWerk Nederland.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld