Review literair café ‘De mooie woorden’

Gecategoriseerd | Nieuws

Review literair café ‘De mooie woorden’

Geplaatst op 11 juni 2016 door Schrijvers tussen de kassen

Het schrijverscafé, een initiatief van vereniging ‘Schrijvers tussen de kassen’ krijgt steeds meer bekendheid. Op donderdagavond 9 juni j.l. kwamen veel auteurs en liefhebbers van literatuur en poëzie voor de vierde keer bij elkaar voor het literair café ‘De mooie woorden’. De avond vond plaats in de feestzaal van ‘De 3 Winckels’ in Naaldwijk. Er was een afwisselende line up en de presentatie was in handen van schrijver Paul Vis.

Paul wist op dichterlijke wijze de gasten raak te introduceren. Hij belichtte dat er binnen de vereniging een grote diversiteit aan genres te vinden is: prozaïsten, romanciers, columnisten, singer / songwriters en dichters. Waar schrijvers van proza op zoek zijn naar publiek dat hun boeken wil lezen, zijn dichters op zoek naar publiek dat naar hun gedichten wil luisteren. De vereniging groeit nog steeds en vooral jong talent wordt uitgenodigd om lid te worden.

Deze avond stond in het teken van reizen en dit thema bleek een goede inspiratiebron. Zo voerden de gedichten van Piet Janssen de luisteraars tot ver over de landsgrenzen. Schrijfster Susanne van den Beukel las een spannend fragment voor uit haar nieuwe boek ‘Verdraaid Goed’. Een boek in de categorie Young Adults dat gaat over de levensreis van een meisje dat DJ wil worden. Gastdichter Jaap Montagne verraste het publiek met zijn levendige performance. Peter Pakvis reist zelf niet veel, maar nam een reis van zijn zoon als onderwerp. Gastschrijfster Greta Lugtmeier bracht enkele gedichten uit haar bundel ‘Onderstroom’ en las een komisch kort verhaal over een verblijf in een Bed & Breakfast. Ed van Berkel wist met zijn scherpzinnige gedichten het publiek te boeien. Dat dichters maatschappelijk betrokken zijn, werd duidelijk door de goede doelen waaraan zij zich verbinden. Lia Spitters bracht gedichten over haar reizen naar Afrika en ondersteunt daarmee een onderwijsproject in Namibië. Margriet Pakvis las persoonlijke poëzie en doneert een deel van de opbrengst van haar nieuwe bundel ‘Strandvogel loopt’ aan Stichting ‘T Huis. De Westlandse Streekdichter Marijke van Geest bracht een aantal ontroerende gedichten over de actuele vluchtelingenstroom en doneert de opbrengst van haar bundel ‘Gat in de straat’ aan VluchtelingenWerk Nederland. De avond werd twee keer opgeluisterd door zang en gitaarmuziek van het duo ‘Emellan’. Zij brachten luisterliedjes die als prachtige, op muziek gezette gedichten klonken.

De meeste Westlandse boekhandels hebben werk van Westlandse schrijvers in hun collectie. Het volgende literair café ‘De mooie woorden’ wordt in oktober gehouden.

Tekst: Marjoke van Arnhem – van Baalen

 

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld