Vrouwencafé

Gecategoriseerd | Joop Alleblas, Nieuws

Vrouwencafé

Geplaatst op 13 november 2015 door Joop Alleblas

Van de Westlandse schrijver Joop Alleblas is een uitgave van een bijzondere cartoonbundel verschenen: Vrouwencafé. Het is deel 8 in de serie Vissen in de hemel waarvan het eerste deel reeds in 1997 verscheen. De bundel is verkrijgbaar in de Westlandse boekhandel.

Alleblas schetst in Vrouwencafé de wondere wereld van vrouwtjesvissen die aan de bar drinkend en rokend gedijen en hun tijd vullen met gesprekken zowel met een mondiale reikwijdte als met chats over echte vrouwenzaken. Daarbij worden intieme aangelegenheden niet geschuwd. Alleblas toont in zijn cartoons met gevoel voor humor en ironie zijn visie op de bijzondere wereld van de vissen van het vrouwelijk geslacht. Hij voegt er desgevraagd aan toe dat het gedrag van vissen in de vissenhemel met gemak model kan staan voor het gedrag veel vrouwen in de mensenwereld.

Alleblas licht de nieuwe uitgave als volgt toe. “De Vissenhemel is een plek waar vissen die in hun aardse bestaan ondraaglijke pijnen hebben geleden een tweede leven mogen leiden. Vissen kunnen zich daar vrijwel alles permitteren wat wij mensen ons, zonder na te denken, al eeuwen veroorloven. In korte tijd is het in de Vissenhemel erg druk geworden. In die drukte hebben de vrouwtjesvissen het niet altijd gemakkelijk. Daarom hebben zij een eigen plaats opgeëist in de vorm van een vrouwencafé.

Vissen in de hemel, Deel 8, Vrouwencafé, € 7,50

Inleiding, 50 Cartoons, Joop Alleblas

ISBN 97894-6203-916-2

 

 

Joop Alleblas

Over

Groeide op in Wateringen als achtste kind in een gezin met tien kinderen. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en promoveerde aan de Landbouw Universiteit te Wageningen op Management in de glastuinbouw, een zaak van passen en meten. Van zijn hand verschenen ruim honderd wetenschappelijke publicaties.

Dichten is zijn tweede natuur. Hij publiceerde in diverse verzamelbundels. In regionale kranten verschijnen regelmatig zijn gedichten. Hij treedt op in literaire cafés en bij open podia. In eigen beheer heeft hij onder andere drie gedichtenbundels uitgegeven. Zijn vierde gedichtenbundel De nacht bestaat niet meer wordt in februari 2015 bij Uitgeverij Boekscout uitgegeven.

De onderwerpen voor zijn gedichten vindt hij in alledaagse gebeurtenissen. Hij schroomt niet zijn fantasie de vrije teugel te laten. Zijn jeugd in de naoorlogse jaren in het katholieke Wateringen is een favoriet onderwerp. De invloed van de bevrijdende zestiger jaren van de vorige eeuw, losgeweekt van conventies en vastgeroeste patronen, is in zijn werk aanwezig. Hij voelt zich thuis in het vrije vers en streeft ernaar zijn gedichten zo toegankelijk mogelijk te houden. Met een vleugje sarcasme etaleert Alleblas in zijn poëzie zijn vrije en zonnige levenswijze.

Deelname aan de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd leverde hem in 2012 met De kus van de karper en in 2014 met Avondlicht een tophonderd klassering op.

Lees alle berichten van:


Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld