Zinderend Westlands Boekengala.

Gecategoriseerd | Nieuws

Zinderend Westlands Boekengala.

Geplaatst op 31 maart 2017 door Schrijvers tussen de kassen

Toen ik afgelopen dinsdag de foyer van De Naald binnenkwam, kreeg ik even het gevoel dat ik in een nachtclub was beland, gezien de aankleding, danseressen en het gedempte licht.

Ik kreeg een glaasje Cava aangeboden en nadat ik dat heerlijke drankje door mijn keel had laten glijden, mocht ik de zaal in.

Margriet Bolding was onze gastvrouw en met haar kleurige, sappige fruitjurk paste zij helemaal thuis in het thema: Verboden Vruchten.

Rapper Fresku mocht het spits afbijten en slingerde in sneltreinvaart alles uit het hoofd over het publiek heen.

Justin Samgar heeft op mij de meeste indruk gemaakt met zijn geweldige performance. Ik kan vanaf vandaag nooit meer een mandarijn pellen zonder aan hem te denken!

Toen Jules Deelder het podium opkwam dacht ik: wat is dat een mager klein mannetje. Dat smalle spitse gezicht met de bril half op zijn neus, de naar binnen gezogen lippen deed mij denken aan een muis. Maar hij wist de mensen wel in het Westlandse hart te raken met zijn Rotterdamse aanstekelijke humor. Wat ’n energie kwam er uit dat broze lichaam.

In de pauze kregen we nogmaals een glaasje Cava aangeboden en de schalen gefrituurde snacks vonden gretig aftrek bij het opgewonden publiek.

De genomineerden van de schrijfwedstrijd mochten allemaal hun werk voordragen. Heel verrassend vond ik “de twee jonge meiden”, die in hun categorie de eerste en tweede prijs in de wacht sleepten.

Nadat de overige winnaars bekend waren gemaakt, konden we genieten van de altijd zo vertrouwde Sixties-sound van de Beatles, overigens uitstekend gespeeld door de FabFour.

Onze streekdichter Marijke van Geest droeg aan het eind van de avond geheel in stijl haar prachtige werk voor.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om het bestuur van Schrijvers tussen de Kassen en medewerkers van De Naald een dikke pluim te geven voor al het werk dat zij hebben verricht, om deze avond te laten slagen. De zaal was goed gevuld en dat is ook een voordeel.

Het AD schreef lovend en volgend jaar zijn we verzekerd van weer een Boekengala (15-03-2018), in ons eigen Westland!


Ria Brekelmans 29.03.2017

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld