Conversie

Gecategoriseerd | Nico van de Wetering, Proza :

Conversie

Geplaatst op 25 juli 2015 door Nico van de Wetering

CONVERSIE

Een jeugdspeler, keurig gestoken in zijn clubtenue, komt hijgend aanrennen met de tee en een bidon. Eerst even wat drinken nu, ademhaling regelen en het hoofd rustig maken.
Verdomme … het moet nu echt raak zijn, dan staan we een punt voor en met, hooguit nog een paar minuten te spelen is de winst waarschijnlijk binnen.
Langs de lijn is alles stil nu en ook de supporters van de tegenpartij knijpen zenuwachtig in hun plastic bekers bier. Nu de tee goed neerzetten, goed vlak en recht wat onevenwichtigheden wegstrijken … De bal plaatsen in de tee, goeie schuinte en gericht op de witte palen die twee punten kunnen opleveren… Wat grassprietjes plukken, opwerpen… kijken wat de wind doet.
Nu overeind komen, de aanloop uitpassen.. diep ademhalen, kijken naar de palen.. de richting en de afstand in me opnemen.. visualiseren. In mezelf zien welke baan de bal moet nemen, hoogte en richting, snelheid..
Op training gaan het vanaf deze positie negen van de tien keer goed, maar ja… in de eerste helft ging die penaltykick op ongeveer dezelfde positie toch mis… was toch wel afgeleid toen ik Joyce langs de kant zag…
Mag nu niet gebeuren, zie het arrogante gezicht van Gerard al voor me, straks in het clubhuis als we verliezen… Concentreren nu…visualiseren.. de bal op het goede punt raken, iets onder het midden voor de juiste hoogte… de wreef in de goede hoek… even wachten tot die wolk voor de zon trekt, zie dan iets beter.
Nu de aanloop starten, hun openside flanker staat klaar om op te lopen… als ik het goed doe is hij kansloos… daar ga ik … de flanker sprint op mij af met beide armen hoog geheven… haal uit met mijn voet en raak de bal nuuuuu…

Cheers gozer… proficiat… ja weet het je moet het wel ff doen natuurlijk. Heb nog een schietgebedje omhoog gezonden dat je zou missen. Maar het is wat het is en gaan wij dus maar een klasje lager spelen volgen seizoen. Weet zelf nog niet wat ik ga doen… misschien wel een goed moment om te stoppen en voortaan een beetje bij de veteranen te ballen voor de lol…

© Nico van de Wetering

Nico van de Wetering

Over

Geboren en getogen Wateringer. Heb vanaf het moment dat ik de kunst machtig was alles gelezen wat me op dat moment interesseerde ( dat was best veel ). Mijn brood heb ik verdiend in de tuinbouw, als timmerman en laatstelijk als vakbondsconsulent met als specialisatie pensioenen.

In de jaren ’70 heb ik in de avonden Foto en Film gedaan aan de Vrije Academie in Den Haag en nog steeds heb ik altijd een handzame camera bij me.

Een andere passie is altijd de Rugbysport geweest, de mooiste veldsport die er bestaat en bijna poëzie is. Het moet gespeeld worden op ECHT GRAS om de  Magie ervan te behouden. Na een lange carrière als speler en coach ben ik nu nog actief als teammanager vooral ook om deel te blijven uitmaken van het poëtische fluïdum dat naarmate de derde helft vordert steeds Heroïschere vormen aanneemt.

Ik maak veel lange, en liefst eenzame wandelingen waarbij beelden en woorden vaak door me heen tuimelen en dat probeer ik vorm te geven.

Lees alle berichten van:


Laat een reactie achter
drie + 9 =


Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld