Paardenstront

Gecategoriseerd | Paul Waterman

Paardenstront

Geplaatst op 15 maart 2010 door Schrijvers tussen de kassen

met darmen

 

Paardenpoep.Toekomst voorspellen gebeurt vaak met een hulpmiddel. Zo zijn er glazen bollen, tarotkaarten, dobbelstenen, theebladeren, koffiedik….. Ik ben er nog wel een aantal vergeten, maar deze genoemde attributen zullen u bekend in de oren klinken.

Ikzelf behoor tot de groep der ‘paardenstrontkijkers.’ Ik zeg met nadruk paardenstront omdat paardenpoep te eenzijdig is: je ziet er te weinig in. Paardenpoep is een statische hoeveelheid afval van dezelfde kwaliteit, terwijl paardenstront een variatie aan cultuur in zich draagt. De moeite  waard, want er zijn bolussen bij van een dermate glimmende pracht dat het paard er zijn haren in zou kunnen kammen. Een paard kan worden gevoed met alleen stro, maar je kunt het natuurlijk met krachtvoer en andere opgewerkte voedingssupplementen, tot aan paardenkoekjes toe, mengen. Je kunt zijn of haar dorst lessen met kraanwater, maar je kunt ook  aan krachtdrankjes, vermengd met mineralen en vitaminen denken. Daarbovenop krijgen lieve paarden een of meer klontjes suiker en is er voor de bofkonten onder de edele rakkers de paardenbonbons. Zo kun je van de stronthoop op de straat, via de status van het betreffende paard, in de portemonnee van zijn baas kijken.

Het volk dat deze paarden beruiterd, behoort tot de groep der extreme stoïcijnen. Heeft u wel eens een ruiter gezien die achter zich kijkt als er een kubieke meter stront ter aarde valt? Ik niet. Het is alsof Maarten van Rossum in gezelschap een wind laat en het hele gezelschap verstoord zijn kant opkijkt. Maarten zal ongehinderd doorpraten. Alsof ze bij hem thuis zo plachten te ademen. In het geval dat het complete gezelschap de meegenomen wasknijpers op de neus zet, zal hij dat vertalen als ‘een van die nieuwe en volkomen onbegrijpelijke voorjaarsmodes.’

Het gemakkelijke van kijken in paardenstront is, dat het overal te vinden is. Waar geen vuil op straat wordt geaccepteerd, waar honden niet mogen poepen, waar auto’s niet mogen komen, ja zelfs waar je binnen geen sigaret mag opsteken, vind je het. Paardenstront. Gezellig. “Toch!!”, zou J.P. zeggen. Zit daarom niet direct in de war als u uw kind mist. Zoek gewoon de eerste de beste paardenstronthoop op en ik garandeer u dat daarin zich uw kind bevind.

Nu hoor ik u natuurlijk zeggen ‘maar hoe voorspel jij dan de toekomst in een hoop paardenstront?’ Eenvoudig. Ik heb de analyse over een tiental jaren uitgespreid en ben tot de conclusie gekomen dat we over nog eens tien jaar met zijn allen een nieuwe cultuur hebben opgebouwd binnen de verschillende strontvrije enclaves, waar we dan met witte vliegenmeppers onze boodschappen naar elkaar communiceren.

© Paul Waterman  15 -03 – 2010 


Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld