Waar ik woon en wie ik ben

Waar ik woon en wie ik ben

Geplaatst op 02 november 2020 door Marjoke van Arnhem

Verhalen van overlevering worden meestal door familieleden aan elkaar doorgegeven, maar veel van die verhalen gaan soms verloren.
Is het niet leuk om later aan je kinderen en kleinkinderen te kunnen vertellen wat je grootvader, overgrootvader of over-overgrootvader (lees ook moeder) voor mensen waren en hoe zij leefden. En hoe fijn het is om te weten uit welk ‘nest’ je komt.
Ik heb getracht het in woorden te vatten, door gesprekken met familieleden en mijn eigen dierbare ouders Joost en Inge van Baalen-Vellekoop aan wie ik dit boek dan ook graag wil opdragen.

Ik ben begonnen met schrijven in 1993 en heb door de jaren heen het familieverhaal steeds aangevuld; er overlijden mensen, maar er komen ook nieuwe mensen bij de familie.
Achterin het boek zijn de parentelen schematisch aangegeven. Het boek begint bij mijn overgrootouders van beide kanten.

Het boek is in beperkte uitgave gedrukt en uitsluitend te bestellen via marjoke.nl/bestelformulier

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

Marjoke van Arnhem

Over

Schrijfster en publicist Marjoke van Arnhem-van Baalen (Naaldwijk, 1959) is sinds december 2013 beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Westland. Marjoke werkte als freelancer vijftien jaar bij de Westlandsche Courant (bijlage van de Haagsche Courant) en schreef onder de naam Marjoke van der Wilk het egodocument ‘Het jaar van de Krab’ (2000).
Later volgde ‘Een kwestie van Geluk’, het levensverhaal van Henk Weterings (2001) en werkte ze mee aan diverse boeken o.a. ‘De rand van Westland’ (2006). In 2008 kwam haar boek ‘Herinneringen aan de druivenkrenttijd’ uit en drie jaar later het boek bij de CD van de Westlandse band ‘Kromme Jongens’; ‘We benne samen één’.
In mei 2015 verscheen haar boek  ‘100 jaar trouwen in het Westland’, wederom uitgegeven in eigen beheer. Dit boek was ook aanleiding voor een tentoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk die door ruim 800 personen bezocht is.
Marjoke heeft een eigen tekstbureau genaamd Bureau Marjoke en werkt op projectbasis voor diverse instanties en bedrijven. Voor meer informatie: marjoke.nl
Iedere week schrijft zij een blog dat vaak heel persoonlijk is. De blogs zijn te lezen op haar website en facebookpagina.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld