Criminal Minds

Gecategoriseerd | wedstrijden

Criminal Minds

Geplaatst op 18 januari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Criminal Minds is een Amerikaanse misdaadserie die wereldwijd ondertussen al 10 seizoenen succesvol is.

De serie onderscheidt zich van andere misdaadseries doordat hij zich voornamelijk op de misdadiger en zijn/haar motieven te richten en niet op de misdaad zelf. In iedere aflevering lossen de experts van de gedragsanalyse-eenheid van de FBI zaken op door in de hoofden te kruipen van de meest gestoorde criminelen. Wat de serie zo fascinerend en tegelijkertijd vaak zo beangstigend maakt, is dat het gezicht van het kwaad vaak zoveel op ons eigen gezicht lijkt. In ieder mens schuilt het slechte, en onder de juiste omstandigheden lijkt elk mens in staat tot het plegen van moorden Blijkbaar hebben mensen dus een grens waar – als die wordt overschreden – het goede ophoudt en het kwaad begint.

Voor onze nieuwe verhalenwedstrijd vragen wij de deelnemers om zich te verplaatsen in een misdadig brein en vanuit dat vertrekpunt een crimineel spannend en misschien zelfs bloedstollend verhaal met een donker randje te schrijven.

We zijn op zoek naar intelligent opgebouwde verhalen, die vooral draaien om de daders en hun motieven. Daarbij is het nadrukkelijk niet de bedoeling dat de eerder genoemde FBI-eenheid in je verhaal opduikt, of dat er zelfs afleveringen van de serie herschreven of bewerkt gaan worden.

Omdat elke aflevering van Criminal Minds begint of eindigt met een spreuk of quote die slaat op het verhaal uit de betreffende aflevering, willen wij ook dit element als extra toevoegen aan de verhalenwedstrijd. Hoewel dit nadrukkelijk niet als voorwaarde aan een in te sturen verhaal wordt gesteld, geeft het opnemen van een dergelijke spreuk of quote de deelnemer wel een héél licht voordeel.

Durf jij het aan om een verhaal te vertellen vanuit de duistere kant van de mens? De kant die iedereen heeft, maar die men het liefst verborgen wil houden en waar men misschien zelfs wel bang voor is.

We nodigen iedereen van harte uit om deze  uitdaging aan te nemen, lees de voorwaarden van de schrijfwedstrijd en pak vervolgens  je pen, pc of laptop en doe mee aan onze schrijfwedstrijd Criminal Minds. Inschrijven* voor  de wedstrijd doe je door een mail te sturen aan [email protected]

* Inschrijven is niet verplicht maar wel prettig voor de organisatie, bovendien ontvang je dan met enige regelmaat het meest recente nieuws over de wedstrijd.

SLUITING:03-05-2015

WIE:Uitgeverij LetterRijn

WINNEN:Plaatsing in de bundel

WEBSITE:Klik hier

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld