Jan en Sanne Terlouw komen naar Bibliotheek Monster

Jan en Sanne Terlouw komen naar Bibliotheek Monster

Geplaatst op 13 september 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Bibliotheek Westland is trots dat het gelukt is om schrijversduo, Jan en Sanne Terlouw te kunnen vastleggen voor een lezing in Bibliotheek Monster.
Jan Terlouw is gepromoveerd in de wis- en natuurkunde, maar vooral bekend als politicus, bestuurder en auteur van kinderboeken. Terlouw was minister van Economische Zaken, Commissaris van de Koningin en lid van de Eerste Kamer. Veel van de  kinder- en jeugdboeken van Terlouw zijn klassiekers geworden, zoals ‘Koning van Katoren’ en  ‘Oorlogswinter’. ‘Oorlogswinter’ werd in 2008 met zeer veel succes verfilmd. Zijn dochter Sanne heeft haar eigen tekstbureau. Ze schrijft fictie zowel voor volwassenen als voor kinderen. Voor volwassenen schreef zij onder andere ‘Het strijkkwartet’ (2000), waarvoor zij de Libelle Romanprijs kreeg. In 1992 verscheen haar eerste kinderboek ‘Het graf in de tuin en andere verhalen’. 
Ook schrijven ze samen; in 2006 verscheen hun eerste thriller van wat een lange reeks zou worden, Reders & Reders ‘De Charmeur’. In april 2011 werd alweer het zesde deel in de Reders & Reders serie, ‘Hellehonden’ gepubliceerd.
Tijdens hun lezing in Monster zullen ze vertellen over en voorlezen uit eigen werk. Boekhandel Bruna Monster zal aanwezig zijn met werk van de schrijvers.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld