Patrick Modiano wint Nobelprijs voor de Literatuur

Gecategoriseerd | Nieuws

Patrick Modiano wint Nobelprijs voor de Literatuur

Geplaatst op 19 oktober 2014 door Schrijvers tussen de kassen

Vanmiddag werd op een live webcast bekend gemaakt dat de Franse schrijver Patrick Modiano dit jaar de Nobelprijs voor de Literatuur mee naar huis mag nemen.

Modiano won eerder met Les Boulevards de ceinture en Rue des boutiques obscures de Grand Prix du Roman van de Académie française en de Prix Goncourt. De Nobelprijsjury roemde zijn oeuvre om:

The art of memory with which he has evoked the most ungraspable human destinies and uncovered the life-world of the occupation.

Volgens gokkantoor Ladbrokes hadden Ngũgĩ wa Thiong’o (Kenia), Haruki Murakami (Japan) en Svetlana Aleksijevitj (Wit-Rusland) dit jaar de meeste kans. Modiano stond als zesde op hun lijst. Ook Bob Dylan en Cees Nooteboom waren kanshebbers.

Sinds 1901 is de Nobelprijs voor de Literatuur 107 keer uitgereikt, waarvan dertien keer aan een vrouw en vier keer aan twee personen tegelijk. Modiano is 69 jaar, de gemiddelde leeftijd van winnaars zweeft rond de 65. Winnaars van de voorgaande jaren waren Alice Munro (Canada) in 2013, Mo Yan (China) in 2012 en Tomas Tranströmer (Zweden) in 2011. De winnaar krijgt een medaille, een Nobel-diploma en meer dan een miljoen euro.

BRON: TZUM

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld