Week van het schrijven 2010

Gecategoriseerd | Nieuws

Week van het schrijven 2010

Geplaatst op 31 augustus 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Van 4 tot 12 september 2010 organiseren Schrijven Magazine en Schrijven Online voor de vierde keer op rij de Week van het schrijven. Een week lang laten schrijfscholen, -docenten, -coaches en -instellingen in Nederland en Vlaanderen zien wat er allemaal op het gebied van creatief schrijven gebeurt: van cursussen tot schrijfwedstrijden, van coaching tot schrijfgroepen.

Thema: Van Au tot Zzz Het thema van de Week van het schrijven is deze keer: ‘Van Au tot Zzz – een leven lang schrijven’. Schrijven is immers niet alleen voor jonge Titaantjes, maar voor alle leeftijdscategorieën. Toch moet je er vroeg mee beginnen, want dan is je verbeeldingskracht op zijn hoogst en is je oorspronkelijkheid het grootst. Vroeg beginnen en lang doorgaan: zo schrijf je een leven lang.

Tegelijkertijd is Van Au tot Zz ook een ode aan de taal. Met onze 26 letters (en een handjevol leestekens) weten we elk jaar weer miljoenen verhalen, gedichten, essays, weblogs, kinderboeken, toneelstukken, scenario’s en thrillers te schrijven. Schrijven is de taal tot leven wekken. Dat zullen we in deze Week van het schrijven ontdekken.

BRON: Schrijven online

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld