Week van het Schrijven

Gecategoriseerd | Nieuws

Week van het Schrijven

Geplaatst op 24 april 2012 door Schrijvers tussen de kassen

24 April 2012

Van 1 tot en met 9 september vindt de zesde editie plaats van de Week van het Schrijven in Nederland en Vlaanderen. Het thema van deze editie is ‘1% inspiratie’ en zal geheel in het teken staan van inspiratie voor schrijvers. 

In het kader van de Week van het Schrijven zal er een themanummer van Schrijven Magazine verschijnen. In dit nummer zullen meerdere artikelen zich toespitsen op de schrijver, het schrijfproces en de inspiratie die daarbij komt kijken. Voor deze artikelen doen wij een oproep naar jullie.

Inspiratie is een raadselachtig maar ook onmisbaar onderdeel van het schrijfproces. Wetenschappers kunnen er geen vat op krijgen. Schrijvers wachten er met hun handen in hun haar op. Inspiratie is onmisbaar maar niet op afroep beschikbaar. Waar zoeken schrijvers inspiratie, waar vinden ze het? Wat is inspiratie eigenlijk? En waarom is schrijven maar 1% inspiratie en 99% transpiratie?

Heb je een idee voor een artikel dat binnen het thema van de week past? Laat het ons weten en misschien kom je wel met het artikel in Schrijven Magazine. Meld je idee bij hoofdredacteur Frank Noë op [email protected].

Tijdens de Week van het Schrijven vinden overal in NL en Vlaanderen honderden schrijfactiviteiten plaats. Organiseer je tussen 1 en 9 september een schrijfactiviteit? Meld hem dan zo snel mogelijk aan met dit formulier. Schrijfwedstrijden kunnen hier aangemeld worden. Voor en tijdens de Week van het Schrijven zal deze activiteitenpagina een prominente plek op Schrijven Online krijgen.

 

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld