Essaywedstrijd

Gecategoriseerd | Wedstrijden Archief

Essaywedstrijd

Geplaatst op 21 april 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Essaywedstrijd en -workshop stadsmuseum en bibliotheek Zoetermeer 

De essaywedstrijd van Stadsmuseum en bibliotheek Zoetermeer met als thema ‘Better city, better life’ was aanvankelijk aan leeftijdsgrenzen gebonden: schrijvers moesten tussen de 18 en 35 jaar oud zijn. Verschillende signalen uit de stad brengen de organisatoren er echter toe om de beslissing over de leeftijdsgrenzen te herzien. Iedereen in Zoetermeer kan nu meedoen aan de essaywedstrijd, die over duurzaam wonen in Zoetermeer gaat. Vlak voor de sluitingsdatum van de wedstrijd is er een workshop essay schrijven waar deelnemers de laatste hand aan hun tekst kunnen leggen (zie onder). De uiterste inzenddatum voor de wedstrijd blijft onveranderd: 2 mei 2010.

Verzin Zoetermeer
Deelnemers kunnen hun essay plaatsen op http://verzinzoetermeer.nl/ onder Schrijf! Deze website is dé plek waar Zoetermeerders kunnen publiceren en exposeren. Uploaden kan tot en met 2 mei 2010. Hierna buigt een zeer deskundige jury onder leiding van literair agent Paul Sebes zich over de inzendingen. De prijsuitreiking vindt plaats op 12 mei 2010 in het Stadsmuseum. Van 3 april tot en met 24 mei 2010 is er in het Stadsmuseum Zoetermeer een expositie van de in Nederland wonende Chinese beeldend kunstenaar Zhuang Hong Yi. In zijn monumentale werk gebruikt hij bloemen als symbolische toets voor het milieubewustzijn van de mens. Deze expositie houdt net als de essaywedstrijd ‘Better City, Better Life’ verband met de Wereldexpositie 2010 in Sjanghai.

Workshop essay schrijven
Bibliotheek Zoetermeer biedt daarnaast iedereen die aan de wedstrijd wil deelnemen een workshop Essay schrijven aan. Die wordt op donderdag 29 april van 20 tot 22 uur verzorgd door journalist, schrijver, hoofdredacteur en uitgever Louis Stiller. Bovendien is Stiller essaydocent aan de gerenommeerde Schrijversvakschool in Amsterdam. Tijdens deze workshop kan iedereen zijn of haar tekst meenemen voor zover die al af is, en onder deskundige begeleiding de puntjes op de i zetten. Deelname aan deze workshop is zonder kosten, maar onder de voorwaarde dat iedere deelnemer zijn of haar essay publiceert op http://verzinzoetermeer.nl/.

Bron: http://verzinzoetermeer.nl/

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld