JOUW FOUTE HELD

Gecategoriseerd | Wedstrijden Archief

JOUW FOUTE HELD

Geplaatst op 23 maart 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Essaywedstrijd Eutopia in samenwerking met De Volkskrant

Je stemt altijd links, maar koestert warme gevoelens voor Berlusconi. Of je stemt altijd rechts, maar bent een stille bewonderaar van Femke Halsema. Je haat de dictatuur in Iran, maar voelt akelig precies aan wat Ahmedinejad in het Midden-Oosten populair maakt. Of je hebt een hekel aan geweld, maar de ‘liefdesbeet’ van Ajax-macho Suárez deed je bijna juichen.

Misschien kennen we het allemaal wel: een aan liefde grenzende fascinatie voor politici, schrijvers, voetballers of popmuzikanten van wie wij en onze vrienden niets moeten hebben. De meeste van ons zullen nooit toegeven een schurk of een icoon van ‘de tegenpartij’ te adoreren. Het is precies waartoe we jou uitnodigen. Wie is jouw foute held of heldin? Wat is het dat hij of zij in jou weet te raken? Wat doe je met de gevoelens die hij of zij in je oproept? En: kunnen de minder aansprekende mannen en vrouwen voor wie jouw hoofd heeft gekozen iets van ze leren om jouw hart evenzeer te raken?

Schrijf een essay van maximaal 1500 woorden over jouw foute held. Stuur je essay in voor 1 april 2011. Voor inzending of meer informatie: [email protected]

Zestien essays worden geselecteerd voor een masterclass en een aantal daarvan verschijnt dit najaar in Eutopia Magazine. Het beste essay wordt bovendien gepubliceerd in De Volkskrant en de schrijver ontvangt 500 euro. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over o.a. de jury en de masterclass.

BRON:eutopiainstitute.org

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld