LITERAIRE SCHRIJFWEDSTRIJD TOP 2011

Gecategoriseerd | Wedstrijden Archief

LITERAIRE SCHRIJFWEDSTRIJD TOP 2011

Geplaatst op 16 januari 2011 door Schrijvers tussen de kassen

Literair Café (Literatuur)

Avond der letteren

Achter de ietwat plechtige naam Literair Café gaat een bonte avond met verhalen, gedichten, muziek en spel schuil. Perfecte belichting en geluid doen de rest. ‘Het kwam op ons over als een oase van rust in de hectische wereld van hypes en vluchtige roem zoals die zich tegenwoordig voordoet. Chapeau!’ schreven Rotterdamse bezoekers ons.

Het Literair Café geniet inmiddels bekendheid in het hele land en zelfs in Vlaanderen. Rond oktober dit jaar zullen schrijvers opgeroepen worden een verhaal van maximaal 1000 woorden of drie gedichten in te sturen, gebaseerd op een thema dat afgeleid is van het Boekenweekthema. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen waarvan een selectie verschijnt in een bundel. Een aantal schrijvers leest zijn of haar werk voor, muziek en een quiz vervolmaken dat wat ongetwijfeld weer een bijzondere en vermakelijke avond wordt. Laat u verrassen!

LITERAIRE SCHRIJFWEDSTRIJD TOP 2011

Op zaterdag 19 maart 2011, tijdens de Boekenweek, organiseert de stichting Toestanden Op Podium (TOP) te Bemmel in samenwerking met de gemeentelijke bibliotheek haar jaarlijkse Literair Café. Evenals in voorgaande  jaren nodigt TOP schrijvers uit een niet eerder gepubliceerd verhaal van maximaal 1000 woorden of maximaal drie gedichten (hooguit 30 regels per gedicht) op te sturen. Als thema, zoals gewoonlijk op de een of andere wijze aansluitend bij dat van de landelijke Boekenweek, is dit keer gekozen voor Uit eigen bron – autobiografische verhalen en gedichten. Een onderwerp dat zich op tal van wijzen laat uitwerken.

Een deskundige jury zal het ingezonden werk beoordelen. Uit de beste inzendingen wordt een bundel samengesteld waarvan de presentatie tijdens het Literair Café zal plaatsvinden. Een aantal schrijvers wordt uitgenodigd het eigen werk voor te lezen. Het geheel opgeluisterd met een verrassend muzikaal dan wel cabaretesk optreden en een amusante quiz.
Het inschrijfgeld bedraagt €15,00 (€17,50 voor België) per inzending (hooguit 2 inzendingen per persoon). Bij de bevestiging van ontvangst  van uw inzending ontvangt u bericht over de wijze van betaling. Elke inzender ontvangt een gratis exemplaar van de bundel en wordt tijdig geïnformeerd over de uitslag. Inzendingen worden niet geretourneerd. Als u binnen een week niets van ons hoort, hebben wij uw inzending niet ontvangen. Neemt u in dat geval contact met ons op.

De verhalen en gedichten moeten per e-mail of op diskette (plus een afdruk) voor maandag 7 februari 2011 gestuurd worden naar [email protected], Uitgeverij Kontrast, Reuvensweg 17, 6861 XH Oosterbeek, onder vermelding van naam, adres en  telefoonnummer. Voor eventuele nadere informatie: 0481-461141 of uitgeverijkontrast.nl(tel. 026-3337975)

OVER DE JURY
Evenals vorige jaren heeft TOP weer een deskundige jury samengesteld bestaande uit vier personen. Het ingezonden werk wordt de jury zonder vermelding van auteursnaam toegestuurd. In eerste instantie beoordeelt de jury het werk onafhankelijk van elkaar. De beoordeling wordt uitgedrukt in een + (goed), een +/- (twijfel) en – (afgewezen). Daarna wordt het resultaat in een aantal vergaderingen met elkaar besproken en wordt een definitieve waardering vastgesteld. Vervolgens wordt de selectie voor de bundel bepaald. Zo snel mogelijk nadat de jury klaar is met de beoordeling zullen wij u hier van op de hoogte brengen.

AANVULLENDE REGELS
* Alle deelnemers ontvangen tzt de bundel die de door de jury geselecteerde verhalen en gedichten zal bevatten en krijgen de mogelijkheid op meerdere exemplaren met korting te bestellen.
* toegezonden verhalen kunnen niet worden geretourneerd.
* één inzending blijft: 1 verhaal (max. 1000 woorden) OF 3 gedichten (van max. 30 regels)
* dezelfde auteur mag nog maximaal  één inzending doen, (een verhaal of 3 gedichten) maar wel moet dan ook 2 x inschrijfgeld worden betaald.
* over auteursrechten. De auteur blijft volledig in het bezit van de auteursrechten van het ingezonden en/of geplaatste werk. Door deelname aan de wedstrijd geeft de auteur uitsluitend een eenmalige licentie voor de publicatie die naar aanleiding van de wedstrijd ontstaat. Verdere publicatie van het ingezonden en/of geplaatste werk staat de auteur geheel vrij.
* de uitgever houdt zich het recht voor om bij een groot aantal geselecteerden een proza- EN een poëziebundel uit te geven. De deelnemers ontvangen dan een bundel in de categorie waarin ze hebben meegedaan.
* Correspondentie over de uitslag is niet mogelijk.

UW ADRES 
Mochten er in de toekomst literaire activiteiten zijn dan houden wij (uitgeverij Kontrast) u op de hoogte. 
Uw gegevens worden NIET ter beschikking gesteld aan derden. Mocht u geen informatie meer wensen te ontvangen dan kunt u dat via [email protected]aan ons mededelen.


BRON: TOP Bemmel

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld