Wedstrijden Archief | Opium Verhalenwedstrijd: Schrijf jouw levensverhaal

Opium Verhalenwedstrijd: Schrijf jouw levensverhaal

Geplaatst op 22 februari 2011 door Schrijvers tussen de kassen

In het kader van de Boekenweek start het programma Opium met de Opium Verhalenwedstrijd. De jury bestaat uit: schrijfster en juryvoorzitter Nelleke Noordervliet, voormalig Boekenweekgeschenk schrijver en Libris Literatuurprijs winnaar Arthur Japin en Boekenweekessay schrijfster Christine Otten. Zij beoordelen de inzendingen.

Opium organiseert de wedstrijd om schrijverstalent in Nederland een kans te geven op een groot podium en zijn of haar talent te kunnen etaleren. “Het genre levensverhalen heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Steeds meer schrijvers, sporters, politici en industriëlen gunnen lezers een kijkje in hun eigen leven. Maar ook de familiegeschiedenis en het leven van de gewone man of vrouw wordt steeds meer beschreven en gelezen”, aldus Cornald Maas. “Het thema van de Boekenweek 2011 is daarom ook niet voor niets ‘Curriculum Vitae – Geschreven Portretten”.

Opium roept verhalenvertellers op om een beslissend moment uit hun eigen leven of dat van een ander in te sturen (maximaal 500 woorden). Insturen kan tot en met 5 maart 2011 (stuur het verhaal in met vermelding van je naam, adresgegevens en telefoonnummer) via [email protected] . Juryleden Arthur Japin, Nelleke Noordervliet en Christine Otten beoordelen de inzendingen en selecteren vervolgens de winnaar. In de televisie-uitzending van 15 maart maakt de jury de winnaar van de Opium Verhalenwedstrijd bekend.

Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Avrobode en de winnaar krijgt twee toegangskaarten voor het Boekenbal 2011 die het CPNB beschikbaar stelt.

BRON: OPIUM

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht is geplaatst door de beheerders van de site.


Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld