SCHRIJFWEDSTRIJD Literair Café TOP

Gecategoriseerd | wedstrijden

SCHRIJFWEDSTRIJD Literair Café TOP

Geplaatst op 05 januari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Oproep voor SCHRIJFWEDSTRIJD Literair Café TOP

Voor de achttiende en vooralsnog laatste keer organiseert de stichting Toestanden Op Podium (TOP) te Bemmel, in samenwerking met uitgeverij Kontrast, haar jaarlijkse literaire schrijfwedstrijd. Daartoe nodigt TOP schrijvers uit een verhaal van maximaal 1000 woorden of maximaal drie gedichten (hooguit 30 regels per gedicht) op te sturen. Verhalen en gedichten mogen niet eerder gepubliceerd zijn.

Het gekozen thema, enigszins aansluitend bij dat van de Landelijke Boekenweek en in het verlengde van het thema van het vorige jaar, luidt ditmaal ‘Gek van reizen’. Gek worden van reizen of er juist gek op zijn, het móeten of het mógen reizen, van a naar b in een straat, een stad, of een land, vakantiebelevenissen, een reis in het hoofd; het thema laat zich in talloze varianten uitwerken.

Een deskundige jury zal het ingezonden werk beoordelen. De beste inzendingen worden in een bundel opgenomen. De presentatie van de TOP-bundel zal plaatsvinden tijdens het jaarlijkse Literair Café, op – anders dan het programmaboekje vermeldt – zaterdag 14 maart 2015.

Een aantal schrijvers wordt uitgenodigd het eigen werk voor te lezen. Een origineel muzikaal dan wel cabaretesk optreden en een amusante quiz completeren deze ongetwijfeld weer onderhoudende avond.

Het inschrijfgeld bedraagt €15,00 (€17,50 voor België) per inzending (hooguit 2 inzendingen per persoon). Bij de bevestiging van ontvangst van uw inzending ontvangt u bericht over de wijze van betaling. Elke inzender ontvangt een gratis exemplaar van de bundel en wordt tijdig geïnformeerd over de uitslag. Inzendingen worden niet geretourneerd. Als u binnen een week niets van ons hoort, hebben wij uw inzending niet ontvangen. Neemt u in dat geval contact met ons op.

De verhalen en gedichten moeten uiterlijk maandag 9 februari 2015 per e-mail gestuurd worden naar [email protected], Uitgeverij Kontrast, Reuvensweg 17, 6861 XH Oosterbeek, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Voor verdere informatie: topbemmel.nl.

SLUITING:09-02-2015

WIE:Uitgeverij Kontrast

WINNEN:Elke inzender ontvangt een gratis exemplaar van de bundel en wordt tijdig geïnformeerd over de uitslag. De beste inzendingen worden in een bundel opgenomen. en aantal schrijvers wordt uitgenodigd het eigen werk voor te lezen.

WEBSITE:Klik hier

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld