win jij de vpro bagagedrager 2016?

Gecategoriseerd | wedstrijden

win jij de vpro bagagedrager 2016?

Geplaatst op 18 december 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Oproep!

De VPRO roept jonge schrijvers en journalisten op een reisplan in te dienen voor de vierde editie van de VPRO Bagagedrager.
Waar wil jij heen?

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de VPRO Bob den Uyl Prijs is eind 2012 de VPRO Bagagedrager gelanceerd, een aanmoedigingsprijs voor jonge (reis)schrijvers. Er werd massaal gereageerd. Uit honderden inzenders koos de jury uiteindelijk Elfie Tromp als winnaar van de eerste VPRO Bagagedrager. Elfie ging met haar moeder en zus in een auto vol Afghaanse windhonden naar een hondenshow in Boedapest. Haar tweede roman is onlangs verschenen, die zich ook afspeelt in de internationale hondenwereld.

Maar ook dichter bij huis kan je goed reizen. In 2014 werd de tweede editie van de Bagagedrager gewonnen door Rasit Elibol. Rasit wilde met zijn jeugdvriend Okkie gaan kamperen in Frankrijk. Rasit en Okkie bleven als kind elke zomervakantie achter in Wormer terwijl hun vriendjes op vakantie waren. Over hun vakantie schreef Rasit het verhaal Camping Blues dat door uitgeverij Fosfor als e-book is uitgegeven. Een fragment daarvan is in de VPRO Gids verschenen en is ook op deze website terug te lezen.

Waar zou jij naar toe willen?

oproep editie 2016

De VPRO roept jonge schrijvers en journalisten (tot 33 jaar) op een reisplan in te dienen voor de vierde editie van de VPRO Bagagedrager.

Leg in maximaal 500 woorden uit waarom jouw reis gemaakt moet worden. De jury is gevoelig voor humor, avonturierszin, originaliteit en zelfspot.

De beste kandidaten mogen hun voorstel toelichten in een door de VPRO gemaakt filmpje. De winnaar krijgt 2500 euro om de reis te maken en schrijft een longread die als e-boek wordt uitgeven door uitgeverij Fosfor. Een korte versie verschijnt in de VPRO Gids.

Stuur jouw reisplan voor 1 februari 2016 naar
[email protected]

SLUITING:01-02-2016

WIE:VPRO

WINNEN:Geldprijs

WEBSITE:Klik hier

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld