NAALDWIJKSE SCHRIJFT ROMAN OM JONGEREN EEN HART ONDER DE RIEM TE STEKEN

Gecategoriseerd | Nieuws, Tips

NAALDWIJKSE SCHRIJFT ROMAN OM JONGEREN EEN HART ONDER DE RIEM TE STEKEN

Geplaatst op 20 oktober 2018 door Schrijvers tussen de kassen

Schrijfster Susanne van den Beukel heeft haar boek “Verslingerd’ geschreven om jongeren die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken. ‘Verslingerd’ is deel twee van haar trilogie ‘Verborgen littekens’. Het gaat over de vijftienjarige Gwen die hopeloos verliefd is op de foute Danny.

Verslingerd

Na school tekent Gwen het liefst in haar schetsboek of, liever nog, gaat ze met haar vriendin Katja op zoek naar leuke jongens. Als de stoere Danny haar aanspreekt op school, is ze op slag verliefd. Ze kan dan ook niet wachten tot hij haar mee vraagt naar het strand.  Tot dat blijkt dat hij niet zo leuk is als ze dacht…

Eenzaam

Bijna iedere dag rijdt Gwen na schooltijd, op haar oude fiets, met haar vriendin Katja mee naar huis. Onderweg praten ze over jongens en bedenken ze welke kleding het meeste indruk op hen maakt. In Katja’s kamer voelt Gwen zich geborgen, ze voelt de liefde die in het huis hangt.

Dit is precies wat Gwen thuis mist met een moeder die meestal weg is. En áls ze al thuis is, haar stiefvader de huid vol scheldt. Op die momenten vlucht Gwen naar haar kamer en is ze blij met de harde muziek van haar broertje Daryll. Zo hoort ze het geschreeuw niet en kan ze haar frustratie kwijt door het van zich af te tekenen. En kruipt ze, als ze zich niet lekker voelt,  diep onder de dekens.

Hoop

‘Hoe wanhopig moet je zijn om je pasgeboren kindje ergens achter te laten?’ dacht van den Beukel na het horen van een nieuwsbericht over een gevonden baby. Dit was de inspiratie voor haar boek tweede deel van de trilogie ‘Verborgen littekens’. Toch is er hoop. Gwen besluit na vele jaren terug te gaan naar de plek waar haar geheim begraven ligt. Ze heeft inmiddels haar leven op de rit en besluit haar verleden letterlijk een plek te geven. ‘Hiermee wil ik jongeren laten zien dat je vertrouwen in jezelf moet hebben, wat er ook gebeurt’, aldus de schrijfster. ‘Al bereik ik maar één persoon, dan is mijn boek al de moeite waard’.

Boekpresentatie

Op zondagmiddag 28 oktober is de boekpresentatie. Vanaf  14.00u ben je van harte welkom in The Read Shop, Wilhelminaplein 11 in Naaldwijk. Na afloop van de presentatie is ‘Verslingerd’ te koop voor €9,50, uiteraard mét handtekening van de schrijfster.

Voor meer info over de schrijfster en het boek: facebook.com/susanne.vandenbeukel

Verkooppunten

‘Verslingerd’ en haar jongere zusje ‘Verdraaid’ zijn te koop bij The Read Shop in Naaldwijk en online: susanneschrijft.jouwweb.nl

 

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld