Waarom schrijven belangrijk is

Gecategoriseerd | Nieuws

Waarom schrijven belangrijk is

Geplaatst op 20 maart 2012 door Schrijvers tussen de kassen

20 Maart 2012

Schrijven is meer dan alleen een hobby.Zeggen dat schrijven je hobby is zal niet bij iedereen in goede aarde vallen. Maar waarom niet? Lees hier waarom schrijven juist erg belangrijk kan zijn voor mensen.

Onderzoek wijst uit dat er ongeveer een miljoen mensen in Nederland zijn die schrijven als hun hobby zien. Veel van hen hebben de potentie om gepubliceerd te worden, maar houden hun schrijfwerk toch liever privé. Schrijven is immers meer dan alleen de drang om uitgegeven worden.

Schrijven is niet alleen een hobby
Schrijven is meer dan iets dat je in je vrije tijd doet. Om het poëtisch te formuleren: schrijven is een roeping. Sta er maar eens bij stil: hoeveel schrijvers kiezen ervoor om voor hun plezier elke dag achter een bureau te gaan zitten en er tweeduizend woorden uit te persen?

Schrijvers schrijven omdat ze de drang hebben iets naar buiten te brengen. Ze willen hun gedachten spuien, lezers aan het denken zetten met een interessante anekdote of hun plezier delen met hun medemens. Wat het ook is, je schrijft omdat het een onderdeel van je is.

Schrijven is zelfexpressie
Sommige mensen moeten eens in de week sporten, anders voelen ze zich niet op hun gemak. Bij schrijvers is dit net zo. Als je met iets zit, krijg je doorgaans te horen: ‘Schrijf het van je af’. Men schrijft niet voor niks in dagboeken.

Veel schrijvers kunnen het beste stilstaan bij hun gedachten door te schrijven. Het is een vorm van reflectie voor ze, en daarbij erg effectief. Wees dus niet bang om te gaan schrijven over jezelf, je gedachten en je emoties. Alles wat je schrijft heeft nut, laat je niet anders wijsmaken.

Bovendien, wat je schrijft kan ouder worden dan jezelf. Misschien is je dagboek wel een erfenis van je leven die je door wil geven aan je familie. Misschien zit er wel een waardevolle levensles verstopt in je schrijfwerk dat eens het leven van iemand zal veranderen.

Je verbetert met elk woord dat je schrijft
Het wordt vaak gezegd dat hoe meer je schrijft, hoe beter je wordt. Als je er moeite voor doet om te leren, dan is dit ook zo. Voor sommige mensen duurt het langer om een prachtig verhaal te schrijven dan voor anderen, maar de waarheid is en blijft: als je het niet probeert, zul je het nooit weten.

Wil je dat andere mensen je schrijfwerk serieus nemen, dan zul je dat zelf ook moeten doen. Zoek daarom de tijd en de energie om elke week minstens een paar uur te schrijven, het maakt niet uit wat. Bouw die routine op en voor je het weet ligt jouw boek in de schappen.

Door: Reinoud Schaatsbergen

Bron: dailywritingtips.com/five-reasons-why-your-writing-matters-even-if-n…


Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld