Westlandse Streekdichter

Westlandse Streekdichter

Geplaatst op 16 december 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Meer en meer wordt in Nederland aandacht besteed aan de schoonheid van de dichtkunst. We zien het op de verschillende festivals, op de literaire podia en in de boekhandel, de vraag naar goede Nederlandse Poëzie neemt hand over hand toe. In die nieuwe trend is ook de roep voor een stadsdichter/streekdichter overal waar te nemen: elke, zich serieus nemende, stad of streek gaat er toe over, of is al zover.

De Westlandse vereniging “Schrijvers tussen De Kassen” kent enkele zeer getalenteerde dichters in haar  ledenbestand en zag daarom de noodzaak om die trend ook in onze regio neer te zetten. Allereerst moest daartoe het “Reglement Streekdichter Westland” worden opgesteld, zodat duidelijk werd waaraan moest worden voldaan. Iedereen, dus al of niet lid van “Schrijvers tussen De Kassen” kon zich inschrijven, met als sluitingsdatum 30 november 2015.  Er moest worden voldaan aan het genoemde reglement, maar de rest was aan de vrijheid van de dichter zelf.

De inschrijving  werd op 1 december jl. officieel gesloten, alle kandidaten zijn door een coördinator gecheckt op de criteria zoals genoemd in het reglement. Na die check bleven er zeven dichters over, vervolgens zijn de complete personalia versleutelen tot een anonieme code. Het lijntje “gedicht – dichter” was nu definitief en onder geheimhouding doorgeknipt en de code tot ontsluiting blijft tot aan het einde bij de coördinator.

De ingezonden gedichten liggen nu bij een 5 koppige jury, allen gepokt en gemazeld in de literatuur, met als voorzitter, de heer T. Elzinga, oud burgemeester van Naadwijk. Deze jury zal in de tweede of derde week van januari, haar oordeel bekend maken. De code waar de winnende dichter onder valt, wordt dus  ca. 16 januari 2016 bekend gemaakt. De publieke bekendmaking, d.m.v. een groots opgezet feest, in het theater “De Naald”, in Naadwijk, zal op 28 januari 2016, ’s avonds plaats vinden.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:


Laat een reactie achter
Los de Som op : *

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld