Wedstrijd “Zin en Waanzin”

Gecategoriseerd | wedstrijden

Wedstrijd “Zin en Waanzin”

Geplaatst op 14 december 2014 door Schrijvers tussen de kassen

Literairwerk.nl organiseert samen met het tijdschrift Zin een verhalenwedstrijd in het kader van de Boekenweek 2015. Durf jij je werk voor te leggen aan het kritisch oog van Renate Dorrestein? Doe dan mee en win een publicatie in Zin!

Het thema van de wedstrijd is ‘Zin en waanzin’. Je bepaalt zelf hoe je dat thema uitwerkt, maar laat in elk geval je eigen literaire geluid horen. De beste inzendingen worden gepubliceerd in een boek dat uitkomt in de Boekenweek 2015.
Meedoen aan de wedstrijd?

– Schrijf een literair verhaal van max. 2000 woorden (korter mag altijd). De taal is Nederlands (eventueel Vlaams of Fries). Columns, essays en dagboekfragmenten zijn uitgesloten van deelname. De tekst mag niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave, in een bundel of tijdschrift, in e-bookvorm of op papier. Wel mag het werk eerder op een privéblog zijn verschenen. Je kunt slechts één verhaal inzenden voor de wedstrijd.

– Maak een profiel aan op Literairwerk.nl. Plaats je werk en kies in het uitklapmenu ‘Genre’ de optie ‘Zin en Waanzin’. Je kunt kiezen wie je tekst mag lezen, maar zorg in ieder geval dat de redactie je inzending kan zien. (Kies dus bij ‘Leesrechten’ een van de volgende opties: ‘Iedereen’, ‘Leden’, ‘Vrienden en de redactie’ of ‘De redactie’.)

– Tot en met de sluitingsdatum van 4 januari 2015 kun je de inzending verbeteren. Net als andere auteurs op Literairwerk.nl kun je gericht redactioneel commentaar en tips van de bezoekers van de site en van de redactie krijgen. Doe er je voordeel mee! Je kunt natuurlijk ook de inzendingen van de andere deelnemers lezen.

– Alle bezoekers van de site kunnen op literairwerk.nl/leesgroeiendwerk een overzicht van de inzendingen zien. Ze kunnen commentaar geven op verhalen en hun waardering uiten met sterren.

Jury en prijzen

De jury bestaat uit: Renate Dorrestein, Nathan Vos (hoofdredacteur van Zin) en de redactie van Literairwerk.nl.

Het winnende verhaal verschijnt integraal in het maartnummer van Zin. De beste inzendingen worden bovendien gepubliceerd in een boek dat uitkomt in de Boekenweek 2015. Het boek wordt uitgegeven als gebonden boek en als e-book, en zal op een literaire avond ter ere van de Boekenweek worden gepresenteerd. Voor de auteurs van de beste drie inzendingen stelt drukker Pro-book een gebonden editie beschikbaar.

SLUITING:04-01-2015

WIE:Zin

WINNEN:Publicatie

WEBSITE:Klik hier

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld