Gecategoriseerd | open podium, Podium

Café “Mooie Woorden” 12de editie

DATUM: 13/09/2018
TIJD: 20:00 - 23:00

Toevoegen aan uw agenda:
klik hier iCal

Locatie
De 3 Winckels

Categorie


Vereniging Schrijvers tussen de Kassen organiseert donderdagavond 13 september  in de 3 Winckels in Naaldwijk “Café Mooie Woorden”, een avondvullend programma vol poëzie, proza en muziek. Tijdens deze twaalfde editie van het evenement dragen Westlandse schrijvers en dichters voor uit eigen werk en daarnaast is een delegatie van dichters uit Leiden op het podium aanwezig. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door het akoestische duo Rozijn en de presentatie is in handen van Dennis Koopman.

Westlandse schrijvers en dichters die deelnemen, zijn Ineke de Bruin, Marijke van Geest, Lia Spitters en Piet Janssen. Leidse dichters die acte de presence geven zijn:

 

Frans Terken, schrijft sinds 1999 weer gedichten. Publiceerde in Op Ruwe Planken, Krakatau, Nymph Literair, de Brakke Hond en Meander, in diverse verzamelbundels en gaf in eigen beheer enkele bundels uit. Leest regelmatig voor op literaire podia, o.m. bij Café Eijlders, Open Podium OBA, Junigedicht, De Haarlemse Dichtlijn en de Poëziebus.

Joke schrijvers, houdt van taal en van schrijven. Zij heeft verschillende stijlen van schrijven beoefend en heeft veel gepubliceerd, vooral als antropologe. Zij publiceerde twee gedichtenbundels: Onderhuids (1999) en Niet vast te leggen (2012), beide in Leiden uitgegeven. Op 7 oktober a.s. presenteert zij in Leiden haar nieuwe gedichtenbundel Hier heb ik mij geplant.

Wilco van de Kamp, schrijft sinds zijn jeugd poëzie. Hij vermengt persoonlijk ervaringen met beelden van de buitenwereld en maakt daarmee zijn eigen grensgebied in gedichten. Veel van zijn werk gaat over verandering en eindigheid, de vraag hoe daarmee te leven. Daarbij wordt een vleugje romantiek niet geschuwd.

Na de tweede pauze(rond 10 uur) is er een open podium waar iedereen aan mee mag doen. Heb je een gedicht, liedje of een stukje proza geschreven en wil je dit laten horen, meld je dan op de avond zelf aan bij de presentator. 

“Café Mooie Woorden” wordt vier keer per jaar door de vereniging Schrijvers tussen de Kassen georganiseerd. Naast Westlandse schrijvers en dichters staan er ook regelmatig gasten uit andere delen van het land op het podium.

De toegang tot evenement is gratis.  Café Mooie Woorden duurt van 20:00 tot 23.00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur.

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld