Gecategoriseerd | Nieuws, Westlandse Streekdichter

Marijke van Geest is de eerste Westlandse Streekdichter!

Geplaatst op 29 januari 2016 door Schrijvers tussen de kassen

‘Onze’ Marijke van Geest is donderdag 28 januari verkozen tot de eerste Streekdichter van het Westland! De jury koos unaniem voor haar. De komende twee jaar zal zij als Streekdichter regelmatig op de actualiteiten reageren met een gedicht.

Marijke was één van de zeven inzenders en genomineerd samen met Wim Duijvesteijn en Nico van de Wetering (ook lid van onze vereniging). Op een feestelijke avond in De Naald reikte cultuurwethouder Marga de Goeij de wisseltrofee, gemaakt door kunstenaar Menno ’t Hart, uit aan Marijke. De onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van oud-burgemeester Ties Elzenga, roemde het vakmanschap en de poëtische relevantie van haar werk. Wij feliciteren Marijke en kijken uit naar haar eerste gedicht als Streekdichter!

Westlandse Streekdichter Marijke Van Geest
Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld