Gecategoriseerd | Nieuws

BIJNA HELFT EBOOKLEZERS WIL GEEN PAPIEREN BOEKEN MEER

Geplaatst op 03 december 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Uit een onderzoek van Stichting Marktonderzoek Boekenvak en Intomart GfK blijkt dat 42 procent van de ebooklezers heeft besloten geen papieren boeken meer te kopen. Deze lezers zijn van plan de papieren boeken die zij willen gaan kopen volledig te vervangen door ebooks. Aan het onderzoek hebben 500 consumenten meegewerkt die tenminste één ebook hebben gelezen.

Stichting Marktonderzoek Boekenvak noemt de resultaten van het onderzoek verrassend. Slechts 2 procent van de ondervraagden zegt dat het lezen van ebooks niet erg of helemaal niet aan de verwachtingen voldoet. De rest van de ondervraagden, 98 procent, is grotendeels of helemaal tevreden. Dat betekent niet dat er geen negatieve kanten aan het lezen van ebooks zijn. Als pijnpunten noemen consumenten onder meer kopieerbeveiliging, prijsstelling en vastlopende apparaten.

Ondanks die negatieve kanten vindt een deel van de ondervraagden het lezen van ebooks prettiger dan het lezen van papieren boeken. Maar liefst 42 procent van de ondervraagden heeft dan ook besloten helemaal geen papieren boeken meer aan te willen schaffen. Deze groep bestaat vooral uit heavy users en wordt gedomineerd door 35- tot 50-jarigen. De overige 58 procent zegt ebooks naast de papieren boeken te blijven kopen.


75 procent van de ondervraagden is van mening dat nieuwe titels ook direct als ebook op de markt moeten verschijnen. Veel mensen vinden bovendien dat er momenteel te weinig boeken als ebook beschikbaar zijn. De meerderheid van de mensen, 64 procent, leest digitale boeken op een ereader. De overige 36 procent leest vaker op een smartphone, tablet of computer.

Stichting Marktonderzoek Boekenvak vroeg ook naar de leesvoorkeur van mensen. 55 procent had een voorkeur voor fictie, terwijl 43 procent aangaf het liefst non-fictie in digitale vorm te lezen. Kinderboeken zijn met 3 procent nog niet echt in trek onder ebooklezers.

BRON: E-readers

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld