Gecategoriseerd | Nieuws

E-reader

Geplaatst op 30 januari 2010 door Schrijvers tussen de kassen

Vandaag, 29 januari 2010, las ik een stuk van Leon de Winter in de Volkskrant over de nieuwe Apple iPad. Het zette mij wel aan het denken. ‘iPad brengt ons revolutie’, schrijft hij. ‘Een boek kan voor €10 van Amazon gedownload worden, maar wat blijft daarvan voor de schrijver over?’

Het gemak van een e-reader is onweerstaanbaar. Er kunnen honderden boeken op. Geen gesleep meer op vakantie, zelfs Het Schervengericht van A.F.Th. neem ik nu zonder nadenken mee. Minder aantrekkelijk is dat Amazon en bol.com de macht in handen lijken te krijgen. Zij bepalen de prijs voor een boek en er zal weinig voor de schrijver overschieten. Leon de Winter laat het er echter niet bij zitten. Hij gaat een nieuwe website maken met de naam ©-SHED. Zijn boeken zullen niet meer op Amazon en bol.com te vinden zijn. De site wordt opengesteld voor alle schrijvers in Nederland en zij kunnen zelf de prijs voor hun werk bepalen. Een goede samenwerking met de uitgever is wel noodzakelijk.

Ik vind de Winter sowieso al fantastisch, maar dit is een geweldig idee! Alleen de naam van de website is niet echt handig. Ik heb me gek gezocht naar een kringetje met een c erin. Niet te vinden op mijn computer. Totdat ik haakje openen, c, haakje sluiten gebruikte en dat automatisch in © veranderde. Om dat te weten moet je waarschijnlijk echt een groot schrijver zijn, maar misschien is deze ontdekking het begin van iets moois.

©Margreet

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld