Genomineerden ‘beste Groninger boek’ bekend

Geplaatst op 15 oktober 2013 door Schrijvers tussen de kassen

Groningen, 15 oktober 2013
Op 2 november 2013 vindt in Groningen voor de vijfde maal het literaire festival Het Grote Gebeuren plaats. Ook wordt dan voor de vijfde keer het beste Groninger boek bekend gemaakt. Deze editie waren er maar liefst 54 inzendingen en daaruit heeft de jury een shortlist samengesteld voor de categorieën fictie en non-fictie. Het belooft een spannende strijd te worden! De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Bibliotheek Groningen om 19.30 uur.

De genomineerden zijn:Fictie

 • Een dagje naar huis, Hans Werkman, Uitgeverij Mozaïek
 • De laatste bus naar Slochteren, Herman Sandman, Uitgeverij Passage
 • Kinderen van het ruige land, Auke Hulst, Uitgeverij Meulenhoff
 • Winter in waterland (Een schaatshooglied), Aafke Steenhuis, Uitgeverij Philip Elchers
 • Vroeger was alles beter, behalve de tandarts, Jean Pierre Rawie, Uitgeverij Bert Bakker

Non-fictie

 • In dit gevreesd gemis (Het leven van Willem Kloos), Bart Slijper, Uitgeverij Bert Bakker
 • Vincent, Barbara Stok, Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
 • Het Scholtenhuis 1940-1945 (deel 2: Daders), Monique Brinks, Profiel Uitgeverij & Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen
 • Jean-Paul Franssens (Leven, werk en vrienden), Stichting Autres Directions
 • Otto Eerelman (Groninger kunstenaar), Harry J. Kraaij, Scriptum Art Books


Jury

De driekoppige jury bestaat uit: Marijke Brouwer (verslaggever Dagblad van het Noorden), Marjolein Nieboer (directeur Bibliotheek RUG) en Cunera van Selm (Programmamaker en presentator bij RTV Noord).

Het Grote Gebeuren
Zaterdag 2 november van 19.00 – 02.00 uur is de hele avond het toneel van het Groningse literaire festival Het Grote Gebeuren. Het feest van horen, zien en schrijven. Het festival gooit het roer drastisch om. Niet langer wil het vooral romanlezers meerdere dagen behagen. Dit jaar is Het Grote Gebeuren een geconcentreerd lezersfeest voor liefhebbers van romans, gedichten, non-fictie, liedjes en cabaret. Auteurs die optreden zijn onder andere: Wouter Godijn, Jens Christian GrØndahl, Ellen Deckwitz, Dirk van Weelden, Laura Starink en vele anderen. Binnenkort wordt het gehele festivalprogramma bekend gemaakt. Het Grote Gebeuren is één van de literaire festivals die worden georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen. Op www.slaggroningen.nl wordt de Groningse literaire agenda gepubliceerd en links naar literaire en culturele blogs uit het Noorden.

Kaartverkoop

Het Grote Gebeuren vindt plaats in de Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18.  Entreekaartjes zijn te koop bij Bibliotheek Groningen (bij de portier) en bij boekhandel Polare en op de avond zelf aan de deur. De kaarten kosten in de voorverkoop €17,50. Studenten, Stadjerspashouders, CJP-kaarthouders en Bibliotheekpashouders krijgen korting. Een kaartje kost hen €12,50. Indien voorradig zijn de kaarten op de dag zelf €20,-.

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
 • Het vermoeden van oorlog

  Het vermoeden van oorlog

  De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld