Gecategoriseerd | Marjoke van Arnhem, Nieuws

Binnenkort: Kromme Jongens boek en CD in de winkel

Geplaatst op 14 maart 2011 door Marjoke van Arnhem

Barre Mannen zijn ut

Zo begint het boek dat Marjoke van der Wilk geschreven heeft voor  Kromme Jongens; de Westlandse band die 13 jaar geleden stopte. In juni 2011 zal de band opnieuw van zich laten horen. Ter gelegenheid van deze reunie komt er een nieuwe CD met liedjes over nog niet eerder geschreven onderwerpen. Iedere rechtgeaarde Westlander zal zich herkennen in deze liedjes. Omdat een CD alleen tegenwoordig niet meer rendabel is, hebben Kromme Jongens gekozen om deze te verpakken in een volledig Kromme Jongens naslagwerk. Marjoke van der Wilk werd benaderd om dit lijvige boekwerk te schrijven. En dat is meer dan gelukt, mede dankzij de leuke vormgeving van studio MVDTP in Vlaardingen.
Marjoke heeft de liedjes van de Kromme Jongens (zowel de oude als de nieuwe) als uitgangspunt genomen voor het behandelen van diverse Westlandse onderwerpen. Bijvoorbeeld hoe krijg je je handen schoon na het tomatenplukken (vuile klauwe), de kassenbouwers die internationaal opereren (Oeauw Kassenbouw) en de onvolprezen Hete nacht in een kouwe koelcel. Afijn genoeg lees- en kijkplezier. Daarbij is als extra bonus nog eens meegenomen dat het boek en cd op een wel erg originele Westlandse manier verpakt gaat worden. Namelijk op een echt houten pallet inclusief krimphoesje. Genoeg verklapt voorlopig. Kromme Jongens boek ‘We benne samen één’ is verkrijgbaar vanaf 13 mei 2011 in iedere Westlandse boekhandel.

Marjoke van Arnhem

Over

Schrijfster en publicist Marjoke van Arnhem-van Baalen (Naaldwijk, 1959) is sinds december 2013 beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Westland. Marjoke werkte als freelancer vijftien jaar bij de Westlandsche Courant (bijlage van de Haagsche Courant) en schreef onder de naam Marjoke van der Wilk het egodocument ‘Het jaar van de Krab’ (2000). Later volgde ‘Een kwestie van Geluk’, het levensverhaal van Henk Weterings (2001) en werkte ze mee aan diverse boeken o.a. ‘De rand van Westland’ (2006). In 2008 kwam haar boek ‘Herinneringen aan de druivenkrenttijd’ uit en drie jaar later het boek bij de CD van de Westlandse band ‘Kromme Jongens’; ‘We benne samen één’. In mei 2015 verscheen haar boek  ‘100 jaar trouwen in het Westland’, wederom uitgegeven in eigen beheer. Dit boek was ook aanleiding voor een tentoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk die door ruim 800 personen bezocht is. Marjoke heeft een eigen tekstbureau genaamd Bureau Marjoke en werkt op projectbasis voor diverse instanties en bedrijven. Voor meer informatie: www.marjoke.nl Iedere week schrijft zij een blog dat vaak heel persoonlijk is. De blogs zijn te lezen op haar website en facebookpagina.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld