Titel: Oud zeer & erger

AUTEUR:George Meeder

ISBN:9789490177065

UITGEVER:de Boekfabriek

FORMAAT:10x190x130 mm

UITVOERING:Paperback 46 pagina's

UITGIFTE:19-11-2009

KOPEN:Bestel hier

In Oud zeer & erger, Meeders eerste dichtbundel, is een romantisch verlangen naar het onbereikbare herkenbaar. Ernst, relativering en humor wisselen elkaar daarbij af. Hoofdthema is de ontoerei-kendheid van het menselijk handelen.

Deze tekortkoming is waar te nemen op het gebied van de intermenselijke verhoudingen, of het nu gaat om het vraagstuk van oorlog en vrede, het spanningsveld tussen individu en samenleving of het aangaan en in stand houden van (liefdes)relaties.

De constatering hiervan doet pijn en om die pijn te bestrijden, wordt het wapen van de relativering en dat van de humor gehanteerd. Deze beide werken zoals de dichter zelf zegt ‘als aspirine’.

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld