Titel: Tomatenblues

AUTEUR:Paul Waterman

ISBN:9789085706687

UITGEVER:Boekenbent

FORMAAT:

UITVOERING:Paperback 316 pagina's

UITGIFTE:21-10-2010

KOPEN:Bestel hier

Waar de A20 stopt, waren twinkelingen in het zonlicht de voortekenen van de blinkende kassencomplexen. Hectare na hectare, bedekt met nieuw glas. Vanuit de ruimte gezien als een fonkelende diamant, van dichtbij als Meccano voor grote mensen, van alle poëzie ontdaan. Eigenlijk zat mijn echte gevoel nog bij de oude, lelijke kassen die zich vroeger zelfs midden in de bebouwde kom bevonden. Glas en kassen. Naast en achter je huis, daarnaast of daarachter, in de volgende laan, of in een ander dorp verderop, overal diezelfde uitstraling; glas, glas, glas. Met poten en spanten die, als je er langs reed, het werktempo aangaven; snel, sneller snelst. Glas. In de zomer lange werkdagen en een dikke portemonnee en in de winter, roetend glas, met daaronder een leeg interieur en het zoveelste potje klaverjassen bij een bakkie lauwe thee. Toch trok die oude lelijkheid op een bepaalde manier. Het was een puntje land hier, een gerend stukje langs de sloot daar, of de laatste kap in de kas waar alles pas gemaakt moest worden. De vuilnisbelt op eigen grond, het landjepik als bij kleine kinderen; bouwen totdat de buurman kwam klagen over lichtverlies. Het ouderwetse handjeklap om het over bepaalde zaken eens te kunnen worden. Dat was de blues van destijds.

Dit nieuwe boek is het vierde op rij. Het verhaal neemt je mee op een vreemde onverwachte reis, vanuit Lourdes naar het ouderlijke huis in het Westland. Het is een nostalgisch weerzien, met gedachten van toen en nu. In dit boek beschrijft Paul ons aller vergankelijkheid in bluesvorm.

Waardeer dit boek:

1 Ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (2 stemmen gemiddeld:5,00 uit 5)
Laden...

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld