Gecategoriseerd | Wedstrijden Archief

Nieuwegeinse Literatuurprijs 2010

Geplaatst op 31 augustus 2010 door Schrijvers tussen de kassen

U kunt uw verhalen en gedichten insturen voor deelname aan de Nieuwegeinse Literatuurprijs 2010. Iedereen uit het Nederlands taalgebied kan meedoen! Insturen tot 1 september 2010.

Lees de reglementen goed door. Inzendingen die niet aan de reglementen voldoen worden automatisch gediskwalificeerd!

De Nieuwegeinse Literatuurprijs is in 1999 in het leven geroepen als opvolger van de OpSpraak Poëzieprijs, een initiatief van Stichting BeeldSpraak en genoemd naar het literaire tijdschrift OpSpraak.

Het doel van de prijsvraag is het stimuleren van zowel schrijven als lezen. Vandaar dat bij het omdopen van de prijs vanaf het jaar 2000 niet alleen een prijs voor het beste gedicht wordt uitgereikt, maar ook een voor het beste verhaal. De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden en het thema is vrij.

De inzendingen zullen door de jury’s worden beoordeeld op taalgebruik, stijl, keuze en uitwerking van thematiek, motieven en beelden, opbouw en originaliteit.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een gevarieerd literaire programma in november in de Nieuwegeinse bibliotheek.

BRON: Opspraak.net

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

 • De Rattenbende

  De Rattenbende

  Dit spannende verhaal speelt zich af in een klein dorp. We maken­ kennis met “SPEKMANS VLEESWARENFA­BRIEK’ en het “­PROEFDIERENLABORATORIUM’, waarvan Professor Rommelhaar­ de baas is. …Bekijk alle details
 • Liefde en ongemak

  Liefde en ongemak

  De titel Liefde en ongemak kenmerkt de denk- en werkwijze van Alleblas. Hij is constant op zoek naar tegenstellingen en dissonanten. Pure liefde en twijfels …Bekijk alle details

Bestsellers:

Evenementen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
1 x per maand onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld

Optreden Streekdichter

 • Geen evenementen