Gecategoriseerd | wedstrijden

Poëziewedstrijd VondelCS ‘Met zingen is de liefde begonnen’

Geplaatst op 18 januari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

VondelCS gaat in samenwerking met OBA en de Schrijversvakschool op zoek naar het beste gedicht. Deze wedstrijd vindt plaats in het kader van Poëzieweek 2015 (29 januari – 4 februari), en heeft als thema: ‘Met zingen is de liefde begonnen’. Gedichten kunnen van 5 tot en met 23 januari ingezonden worden via deze website. Het winnende gedicht wordt 1 februari door presentator Jacques Klöters voorgelezen op Radio 5 in zijn radioprogramma De Sandwich.

De wedstrijd
Per deelnemer mag een gedicht van minimaal 6 en maximaal 16 regels ingezonden worden. Lees hier de voorwaarden. Gedichten kunnen via de website van VondelCS ingestuurd worden. Zie onderaan deze pagina het invulformulier. Inzenden is mogelijk tot 23 januari.

Jury- en Publieksprijs

De winnaar van de poëziewedstrijd wordt vrijdag 30 januari bekend gemaakt. Het winnende gedicht wordt voorgelezen in het AVROTROS radioprogramma De Sandwich van Jacques Klöters. Daarnaast krijgt de winnaar van de Juryprijs een luxe pennenset, beschikbaar gesteld door Cross, en twee toegangskaartjes voor het Gedichtenbal op 4 februari.

Naast de Juryprijs maken de deelnemers kans op de Publieksprijs. De winnaar van deze prijs ontvangt een certificaat en een luxe pennenset, beschikbaar gesteld doorCross. Geïnteresseerden kunnen vanaf 24 januari stemmen voor de Publieksprijs.De Publieksprijs wordt tijdens de opening van de expositie bekend gemaakt. Nadere informatie volgt.

De winnende gedichten worden op een prominente plek getoond tijdens de expositie over de Poëziewedstrijd.

Expositie
Uit alle inzendingen stelt de jury een selectie samen van de tien beste gedichten. Deze gedichten worden op groot formaat geëxposeerd in het Media Café van VondelCS. De expositie wordt geopend op vrijdag 30 januari.

Dit initiatief wordt gesteund door School der Poëzie en Juni Gedicht.

SLUITING:23-01-2015

WIE:VondelCS in samenwerking met OBA en de Schrijversvakschool

WINNEN:oa. gedicht wordt voorgedragen op de radio en luxe pennenset

WEBSITE:Klik hier

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld