Gecategoriseerd | Nieuws

‘Helemaal Goud’

Geplaatst op 05 maart 2018 door Schrijvers tussen de kassen

‘Helemaal Goud’ is de derde poëziebundel van Marijke van Geest en wordt op 15 maart 2018 tijdens het Westlands Boekengala gepresenteerd.

In januari 2016 werd Van Geest (1953) voor een periode van twee jaar benoemd tot eerste Westlandse Streekdichter. Haar jongste bundel bevat de streekgedichten die zij tijdens haar ambtstermijn schreef. Met een sterk observerend vermogen en een relativerend gevoel voor humor legde zij in heldere bewoordingen streekgebeurtenissen en haar interpretatie daarvan vast. Het behoud van de schaarse natuur, de zorg voor het milieu en typisch Westlandse gebeurtenissen zoals het ‘Varend Corso’, de opening van het Taalhuis en het afscheid van burgemeester Sjaak van der Tak mochten op haar warme belangstelling rekenen. Tijdens haar ambtstermijn was zij op talloze evenementen aanwezig en was zij te beluisteren op vele podia, zowel binnen als ver buiten onze streekgrenzen.

‘Ik heb het als een eer ervaren om Westland in poëzie vast te leggen, evenementen met mijn gedichten op te luisteren en een ambassadeur te zijn voor onze streek.’

In de bundel vertolkt zij op poëtische wijze de Westlandse sfeer. Soms mild confronterend, dan weer sterk invoelend wil haar poëzie geen exacte weergave van de werkelijkheid zijn. Haar gedichten zijn een knipoog naar de politiek en hebben een symbolisch karakter.

Van Geest draagt tijdens het Westlands Boekengala haar afscheidsgedicht voor en overhandigt de bij de functie behorende trofee aan haar opvolger. Wie dat is, wordt op deze avond bekend gemaakt.

‘Helemaal Goud’ telt 70 pagina’s en is uitgegeven door Brave New Books onder ISBN nr. 9789402172836. Gesigneerde exemplaren zijn tijdens het Boekengala verkrijgbaar, daarna bij de betere Westlandse boekhandels en Bol.com

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld