Gecategoriseerd | Nieuws

Open podium Gedichtendag

Geplaatst op 13 januari 2015 door Schrijvers tussen de kassen

Ieder jaar wordt in Nederland en Vlaanderen Gedichtendag gevierd op de laatste donderdag van januari. Het is de opening van de Poëzieweek. Dit jaar is het alweer de achtste editie. De Haagse Kunstkring haakt hier sinds 2007 op in met een open podium waar iedereen kan optreden.

 

Alle dichters krijgen elk vijf minuten om hun gedichten voor te lezen. Dit jaar is het motto ‘met zingen is de liefde begonnen’. Komt allen luisteren of voordragen of allebei. Het open podium duurt  van 17.00 tot 19.00 uur. Wil je voordragen, meld je dan van tevoren aan bij de Haagse Kunstkring: info@haagsekunstkring.nl.

Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten en ook de media klinken die dag een stuk poëtischer. Het motto van de Poëzieweek 2015 is ‘met zingen is de liefde begonnen’. Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. Van middeleeuwse troubadours over rederijkers tot hedendaagse dichters. Allemaal beschrijven zij  de roerselen van het hart in lange volzinnen of in puntige aforismen.

Toehoorders zijn welkom. Toegang vrij.

Haagse Kunst­kring, Denneweg 64, Den Haag, tel. (070) 364 75 85, info@haagsekunstkring.nl

www.haagsekunstkring.nl

Zie Evenement voor meer informatie

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Laat een reactie achter

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Door de dood geraakt

    Door de dood geraakt

    Door de Dood geraakt, negen verhalen met een rouwrandje:  Rouw. Als naasten denken wij allemaal te weten hoe groot het gemis is en hoe diep …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld