Gecategoriseerd | Nieuws

Schrijf mee met een internationale schrijfgroep

Geplaatst op 12 april 2012 door Schrijvers tussen de kassen

12 April 2012

Loes Masseree, geboren in Nederland en sinds 2000 woonachtig in Turkije, is sinds 2004 lid van een internationale schrijfgroep. In een kort interview met Schrijven Online vertelt ze hoe de groep te werk gaat en dat er nog genoeg plek is voor schrijvers om zich aan te sluiten bij de schrijfgroep.

De schrijfgroep is ontstaan nadat een vorige ten einde liep en enkele leden besloten zelfstandig door te gaan. De groep bestaat momenteel uit acht leden, waarvan drie in Nederland wonen, nog eens drie in België, één in Australië en Masseree in Turkije.

Hitsige psychiater
Het voornaamste doel van de schrijversclub is elkaar motiveren. “Een lid geeft gedurende een maand elke dag een opdracht,” aldus Masseree. “Het is niet verplicht om elke dag een verhaal te schrijven, maar het stimuleert de anderen wel als er verhalen binnenkomen.” De opdrachten laten de schrijvers op speelse wijze omgaan met hun creativiteit. Zo moesten ze eens 20 woorden uit het woordenboek prikken en daar een verhaal van niet meer dan 120 woorden van maken.

Naast de opdrachten werkt de schrijfgroep ook aan gedichten en aan een collaboratief verhaal. “We zijn ooit een waanzinnig verhaal gestart dat over ons gaat,” legt ze uit. In het verhaal wonen de leden gezamenlijk als overspannen schrijfsters in een villa. “Inclusief een hitsige psychiater, een broeder en een verpleegster die ouderwetse Hollandse maaltijden kookt.” Telkens als iemand een aflevering schrijft, mag een ander erop doorborduren. Een perfect middel tegen een schrijfdip, volgens Masseree.

Masseree benadrukt overigens dat de club niet bedoeld is om feedback te ontvangen, hoewel dat wel op verzoek gedaan wordt. “Enkelen van ons willen gewoon schrijven,” zegt ze. “Ik wil wel feedback omdat ik me wil verbeteren. Daarom volg ik ook de cursus Korte Verhalen Schrijven van Schrijven Online.” Bovendien werkt de groep aan een project dat ze willen uitgeven. Voor ieder wat wils dus.

Geïnteresseerd? De schrijfgroep is altijd op zoek naar schrijvers van over de hele wereld. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Nieuwe_Vijftigers-subscribe@yahoogroups.com.

Expats
Masseree besloot begin vorig jaar een kans te wagen op enkele schrijfwedstrijden, waaronder de Expats-in-fictie-competitie. Hiervoor konden expats een fictieverhaal insturen van maximaal 1.500 woorden. Masseree werd genomineerd met haar verhaal De aanval. Lees haar verhaal hier.

Bron: www.schrijvenonline.org

 

Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Beste mensen, Hierbij de link naar de livestream van de presentatie van de erotische dichtbundel Vertalersweelde in het kielzog van (en als ode aan) de …Bekijk alle details
  • Het vermoeden van oorlog

    Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld