Gecategoriseerd | Marjoke van Arnhem

Geboorte van een boek

Geplaatst op 23 januari 2010 door Marjoke van Arnhem

Mensen vragen wel eens aan mij; hoe gaat dat nou zo’n boek schrijven? Ik vergelijk het altijd maar met een zwangerschap. Het schrijven en uitbrengen van een boek kost ongeveer negen maanden tijd en je weet ook nooit helemaal zeker hoe het eruit gaat zien en wat de reacties zijn. Het gekke is dat de boeken die ik tot nu toe gemaakt heb ook daadwerkelijk een productietijd hadden van negen maanden. Dus er zit wel iets in. Verder is zo’n boekgeboorte een echt feest. Je bent superblij als je klaar bent en de reacties enthousiast zijn. Dit heb ik met name meegemaakt tijdens de geboorte van het boek ‘Herinneringen aan de druivenkrenttijd’. Inmiddels ben ik al 1,5 jaar verder, maar ik geniet nog steeds van de reacties en de verhalen die het boek bij mensen oproept. Inmiddels zit ik in de ‘conceptie’-fase van een nieuw boek. Het is echter nog niet duidelijk of het doorgaat. Vanzelfsprekend hou ik u op de hoogte.

Marjoke van Arnhem

Over

Schrijfster en publicist Marjoke van Arnhem-van Baalen (Naaldwijk, 1959) is sinds december 2013 beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente Westland. Marjoke werkte als freelancer vijftien jaar bij de Westlandsche Courant (bijlage van de Haagsche Courant) en schreef onder de naam Marjoke van der Wilk het egodocument ‘Het jaar van de Krab’ (2000). Later volgde ‘Een kwestie van Geluk’, het levensverhaal van Henk Weterings (2001) en werkte ze mee aan diverse boeken o.a. ‘De rand van Westland’ (2006). In 2008 kwam haar boek ‘Herinneringen aan de druivenkrenttijd’ uit en drie jaar later het boek bij de CD van de Westlandse band ‘Kromme Jongens’; ‘We benne samen één’. In mei 2015 verscheen haar boek  ‘100 jaar trouwen in het Westland’, wederom uitgegeven in eigen beheer. Dit boek was ook aanleiding voor een tentoonstelling in de Oude Kerk in Naaldwijk die door ruim 800 personen bezocht is. Marjoke heeft een eigen tekstbureau genaamd Bureau Marjoke en werkt op projectbasis voor diverse instanties en bedrijven. Voor meer informatie: www.marjoke.nl Iedere week schrijft zij een blog dat vaak heel persoonlijk is. De blogs zijn te lezen op haar website en facebookpagina.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld