Gecategoriseerd | Nieuws

Utrechtse literaire organisaties slaan handen ineen

Geplaatst op 01 maart 2012 door Schrijvers tussen de kassen

1 Maart 2012

Het Literatuurhuis is de nieuwste literaire organisatie van Nederland.Vanaf 2013 zullen de Utrechtse literaire organisaties Poëziecircus, SLAU, De Nacht van de Poëzie en City2Cities samen Het Literatuurhuis vormen. Daarmee wordt het één van de grootste literaire instellingen van Nederland.

De vaste evenementen van de organisaties, zoals de NK Poetry Slam van de Nacht van de Poëzie, zullen georganiseerd blijven worden. In totaal zal Het Literatuurhuis jaarlijks 75 evenementen organiseren.

Ondanks het feit dat de fusie pas in 2013 zijn beslag krijgt, zal eind april het eerste evenement van Het Literatuurhuis plaatsvinden. Het internationale literatuurfestival City2Cities wordt namelijk georganiseerd door alle bovenstaande partijen. Het Literatuurhuis zal in de toekomst tevens boeken uitbrengen en workshops organiseren voor jonge auteurs.

Bron: www.trouw.nl/tr/nl/4468/Schrijf/article/detail/3208724/2012/02/29/Utrech…
Tags:

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:


Schrijvers tussen de kassen

Over

Deze website is tot stand gekomen op initiatief van enkele Westlandse dichters en schrijvers. Dit bericht / deze berichten is/zijn geplaatst door de beheerders van de site.

Lees alle berichten van:

Geen reacties toegestaan.

Onze Sponsoren-Partners

OPMERKING:

Alle Proza en Poezië op deze site is auteursrechtelijk beschermd, en mag alleen met schriftelijke toestemming van de auteur elders gepubliceerd worden.

LIKE ONS OP FACEBOOK:

Laatst toegevoegde uitgave

  • Het vermoeden van oorlog

    De bundel Het vermoeden van oorlog draagt de naam van het titelgedicht, waarmee Alleblas in 2020 de landelijke Plantage Poëzieprijs won. Het is  een reflectie …Bekijk alle details
  • Alles op z’n plek

    Alles op z’n plek

    ALLES OP Z´N PLEK is de eerste dichtbundel van dichter Jeroen den Harder (1975). Zijn debuutbundel kenmerkt zich door de veelal zeer persoonlijke gedichten, die …Bekijk alle details

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes , meld u hier aan dan ontvangt u
onze nieuwsbrief.
* = verplicht veld